Het kan in elk huishouden of persoonlijke situatie wel eens voorkomen dat de maand langer is dan het loon reikt, of dat er incidentele uitgaven moeten worden gedaan waar de middelen gewoon voor
ontbreken.
In zo een geval is het altijd mogelijk eens aan vrienden of familie te vragen om geld, maar de ervaring leert ons dat dit vaker voor problemen dan voor oplossingen zorgt en vooral op de langere termijn berouw oplevert. Een meer voor de hand liggende oplossing is daarom wellicht om geld te lenen.
Geld lenen, zoals een persoonlijke lening?
Er heeft een lange tijd een taboe op gelegen, het afsluiten van een lening om extra uitgaven te kunnen bekostigen. Het zou te duur zijn en ook allemaal helemaal niet nodig zijn, en daarnaast zou het ook nog eens veel te makkelijk zijn om geld te lenen.
Tegenwoordig is dit taboe volledig opgeheven en zien zelfs de meeste mensen in dat een lening in deze tijden van economische moeilijkheden een goede oplossing kan zijn. Niet alleen om uitgaven te kunnen bekostigen, zoals een nieuwe auto of wasmachine, maar ook om de mogelijkheid te hebben om net dat ene gat in de markt in te duiken, voordat iemand anders het doet.
Een persoonlijke lening of een minikrediet?
De meest verstrekte leningen in Nederland zijn wel de minilening en de persoonlijke lening. Beide leningen lijken veel op elkaar en het zijn de kleine verschillen die het onderscheid maken. Zo is de
minilening vaak een lening waarbij even heel snel een klein bedrag kan worden geleend (tot duizend euro) welke over het algemeen ook binnen een korte periode weer terugbetaald moet worden.
Een minilening is echter wel weer gewoon mogelijk met een negatieve registratie bij het BKR te Tiel, een voordeel ten opzichte van de persoonlijke lening. Bij de persoonlijke lening kun je echter wel weer veel hogere bedragen lenen en worden zowel de rente als de looptijd van tevoren besproken en vastgelegd. Waar moet je nou op letten voordat je een van deze leningen afsluit?
Allereerst is het verstandig om de verschillende aanbieders eens naast elkaar te leggen. Hoe zit het met de looptijden en de rentes, waar liggen bijvoorbeeld de grote verschillen in de voorwaarden en hoe flexibel kan de verstrekker inspelen op veranderingen in jouw persoonlijke situatie?
Daarnaast is het altijd verstandig om uit te rekenen hoeveel je in de maand kwijt kunt zijn aan de rente en de aflossing, zodat je nooit meer leent dan je terug kunt betalen. Want van de wal in de sloot geraken, daar is natuurlijk helemaal niemand blij mee.
Recent Comments